Care-a-Lot opent speciaal actie platform gericht op eenzaamheid

By 05/01/2021Nieuws
voor elkaar loterij

Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelen zich (heel erg) eenzaam. Eenzaamheid is daarmee een snel groeiend probleem in Nederland. Een aantal goede doelen en Care-a-Lot vinden dat eenzaamheid veel meer aandacht verdient. Care-a-Lot pakt de handschoen op en lanceert samen met een aantal (media) partners “Voor Elkaar”; een speciaal actie platform van de loterij dat exclusief aandacht geeft aan en fondsen gaat werven voor partijen die zich inzetten om eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Aandacht die heel erg hard nodig is.

De deelnemer kiest binnen het domein zelf welk goed doel ze gaan steunen. Zo heeft elk goed doel even veel kans om structurele inkomsten te genereren. Een insteek die steeds meer deelnemers én goede doelen, waaronder het Nationale Ouderenfonds én Stichting Vier het Leven, aanspreekt.

Twee krachtige launching partners.

Vanaf vandaag kunnen deelnemers direct meespelen voor de twee launching partners, namelijk het Nationaal Ouderenfonds en Stichting Vier het Leven. Twee goede doelen die bekend staan om hun betrokkenheid bij het thema eenzaamheid en hier landelijk veel aandacht voor genereren.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds richt zich op het welzijn van kwetsbare ouderen. Daarbij staat de bestrijding van eenzaamheid centraal. Het ouderenfonds zal de inkomsten van Voor Elkaar gaan gebruiken voor projecten en diensten waar op dat moment het geld het hardste nodig is. Projecten die het voor (eenzame) ouderen weer mogelijk maken om te genieten van simpele, alledaagse dingen. De focus hierbij ligt op het stimuleren van ouderen om bewust sociaal actief te blijven.

Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven wil ervoor zorgen dat ouderen weer volop kunnen genieten. Niet voor niets is ‘Samen uit, Samen genieten’ hun motto. Ze organiseren culturele activiteiten voor ouderen, waarbij van te voren alles is geregeld om zorgeloos te kunnen genieten. Vrijwilligers halen de ouderen thuis op en samen gaan ze naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. Voor Elkaar gaat samenwerken met Stichting Vier het Leven om bij te dragen aan deze projecten en ouderen volop het leven te laten vieren!

Voor Elkaar

Deelnemers binnen dit actie platform zijn onderdeel van Care-a-Lot, de gezondheidsloterij van Nederland. Elke maand maken zij voor slechts €5,- per lot kans op de vele geldprijzen inclusief de hoofdprijs van maar liefst €1.000.000,00. Een deelnemer kiest zelf welk doel hij/zij gaat steunen. Dit doel ontvangt minimaal 40% van de inleg namens de deelnemer. Gezien de grote interesse in vernieuwende concepten met een structurele bijdrage verwachten we nog veel meer doelen binnen het domein eenzaamheid te mogen ontvangen.  

Voor meer informatie zie: www.voorelkaarloterij.nl of bel 085 303 6167

Voor Elkaar is onderdeel van Care-a-Lot, georganiseerd onder de vergunning met kenmerk 10339 van FAIRSHARE Nederland. FAIRSHARE Nederland is een onafhankelijke loterijorganisatie die zich inzet om fondsen te werven voor goede doelen in Nederland door het organiseren van innovatieve, toegankelijke en spannende loterijen. FAIRSHARE is opgericht in 2015 door een team van ervaren loterijspecialisten en streeft ernaar als vernieuwende goede doelen loterij uit te groeien tot de derde aanbieder van kansspelen in Nederland.