Duchenne Parent Project aangesloten bij Lot of Happiness!

By 01/03/2021Nieuws
Duchenne Parent Project

Vanaf vandaag is Duchenne Parent Project aangesloten bij Lot of Happiness als nieuwe beneficiant! Dit betekent dat er vanaf nu meegespeeld kan worden voor Duchenne Parent Project in de Lot of Happiness loterij. Als deelnemer draag je direct bij aan de investering in onderzoek naar Duchenne Spierdystrofie.

Duchenne Parent Project

Kinderen die met Duchenne Spierdystrofie worden geboren missen een eiwit dat zorgt voor stevigheid van de spiercellen. Hierdoor breken spieren langzaam af en worden zij steeds minder sterk. Wanneer de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne spierdystrofie uiteindelijk een fatale ziekte is. Hun levensverwachting is gemiddeld dertig jaar, hoewel nog steeds jongens op veel jongere leeftijd overlijden. Het zijn vooral jongens die Duchenne hebben. Wereldwijd zijn er meer dan een kwart miljoen patiënten. Op dit moment is Duchenne Spierdystrofie nog ongeneeslijk. De tijd dringt voor iedereen met Duchenne!

Voor deze ernstige spierziekte is nog veel onderzoek nodig. Daarnaast zijn veel hulpmiddelen, goede zorg en therapie van uiterst belang om de jonge patiënten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Duchenne Parent Project is ruim 25 jaar geleden door ouders van kinderen met Duchenne opgericht met als missie een beter en langer leven voor iedereen met Duchenne. Deze stichting gebruikt inkomsten om kinderen die lijden aan deze vreselijke ziekte zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en te investeren in wetenschappelijk onderzoek. Het allerhoogste doel is om een medicijn te kunnen ontwikkelen en hiermee Duchenne te kunnen genezen. Maar ook om kinderen met Duchenne mobieler door het leven te laten gaan door te investeren in ontwikkeling van robotica en verbeteren van de zorg.

Steun uit Loterij inkomsten

Duchenne Parent Project kan vanaf vandaag profiteren van loterij inkomsten van Lot of Happiness. Voor elke Duchenne deelnemer, gaat namelijk 50% per verkocht lot naar het Duchenne Parent Project en dragen deelnemers dus rechtstreeks bij aan onderzoek en hulp. Naast deze steun maak je als deelnemer ook kans op geweldige prijzen tot € 1.000.000,00.

Stop de afbraak van spieren en strijd voor een betere zorg. Speel direct mee voor Duchenne Parent Project via www.lotofhappiness.nl/duchenne