Stichting Team Alzheimer vanaf vandaag te steunen bij Care-a-Lot

By 11/01/2021Nieuws
Team Alzheimer

Stichting Team Alzheimer sluit zich vanaf vandaag aan bij de Care-a-Lot loterij als nieuwste beneficiant. Iedereen ouder dan 18 jaar kan vanaf vandaag loten kopen voor Team Alzheimer, waarbij van elk verkocht lot direct een bijdrage wordt geleverd aan het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door het Alzheimercentrum Amsterdam.

Team Alzheimer

Stichting Team Alzheimer (voorheen Stichting Alzheimer Lab) is een uniek samenwerkingsverband tussen het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van dementie. En dat is hard nodig, want elke 10 minuten komt er een alzheimerpatiënt bij.

Team Alzheimer bestaat uit toptalenten uit toonaangevende organisaties, die hun krachten bundelen om fondsenwervende initiatieven op te zetten zoals Alzheimer Socks, OEPSvergeten.nl en de TeamAlzheimer Challenge ism STRAVA.

De opbrengst die met bovenstaande initiatieven worden opgehaald komt volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek met als doel om een oplossing te vinden waardoor we de ziekte kunnen stoppen. Het succes van het Alzheimercentrum Amsterdam is bijvoorbeeld zichtbaar in de bloedtest waardoor sneller Alzheimer opgespoord kan worden wat cruciaal is voor medicijn onderzoek omdat je zo vroeg mogelijk in het proces de ziekte een halt wil toezeggen. Door de zeer nauwe samenwerking zowel nationaal als internationaal is dit centrum betrokken bij cruciale onderzoeken die bijzondere doorbraken dichterbij brengen, belangrijk voor veel mensen, nu én in de toekomst.

Steunen via Care-a-Lot

Per verkocht lot gaat 40% van uw bijdrage naar Team Alzheimer, waardoor meespelen in de loterij structureel bij zal dragen aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere ziektes die dementie tot gevolg hebben. En u maakt bovendien kans op mooie prijzen. We zijn ontzettend blij dat we op deze manier mogen bijdragen en we helpen graag mee om de doelstellingen van het Alzheimercentrum Amsterdam te verwezenlijken.

Zeker in tijden als waarin cognitieve achteruitgang door gebrek aan sociaal contact op de loer ligt is uw steun aan deze ziekte belangrijker dan ooit! Speel daarom nú mee voor Team Alzheimer via Care-a-Lot? Ga naar www.care-a-lot.nl